Praktijk voor Fysiotherapie en Oedeemtherapie
0181-779757

Over Ons

Silvia Friso

Silvia Friso

BIG nr.: 49034728904

Algemeen fysiotherapeut, oedeemtherapeut en leefstijlcoach.
Afgestudeerd in 1985 aan de S.U.P.A., nu Hogeschool, te Utrecht. Daarna heb ik aanvullende opleidingen gedaan op het gebied van Orthopedische Geneeskunde, Manuele therapie, Oedeemtherapie, Claudicatio Intermittens, Neurorevalidatie (CVA, MS, Parkinson), COPD, Hyperventilatie, ademhaling en ontspanning, Rugklachten, bekkeninstabiliteit en bekkenbodem, Chronische pijnpatiënten, Nordic Walking en Leefstijlcoach.
In alle jaren dat ik werkzaam ben als fysiotherapeut, is er een verschuiving te zien in het vak. We zien steeds meer mensen met klachten door te weinig of 'verkeerd' bewegen. Ik vind het fijn om mensen te helpen met het oplossen van klachten door te kijken naar 'de mens' als totaliteit. Daarbij probeer ik mensen bewust te maken van hun eigen gezondheidsprobleem.

Mijn hobby's zijn: fietsen, zeilen, schaatsen, skiën en tuinieren.
Ramona Nieuwenhuizen

Ramona Nieuwenhuizen

BIG nr.: 99919438704

Algemeen fysiotherapeut.
In februari 2015 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en sinds september 2015 ben ik werkzaam binnen Fysio Friso. In de afgelopen jaren heb ik mij verder ontwikkeld als fysiotherapeut. Ik heb een cursus triggerpoint therapie gedaan, mij verder verdiept in de schouderregio en richt mij nu vooral op de oncologie. Binnen de oncologische fysiotherapie kun je als therapeut zo enorm veel betekenen voor mensen tijdens en/of na een hele zware periode bij kanker.
Bij Fysio Friso ben ik vooral te vinden in de oefenzaal waar ik groepen begeleid. Ik zie er voornamelijk mensen met COPD, oncologische patiënten, mensen met een dwarslaesie of na een beroerte. Revalidatie trajecten na een nieuwe heup/knie of schouder operatie vind ik erg leuk om te begeleiden.

In mijn vrije tijd geef ik korfbal training en korfbal ik zelf, ik ben regelmatig in de sportschool te vinden en verder vind ik het heerlijk tijd door te brengen met mijn familie en vrienden.
Marco Leidekker

Marco Leidekker

BIG nr.: 19908653104

Algemeen fysiotherapeut.
Na mijn afstuderen aan de Hogeschool Leiden, heb ik 14 jaar in Den Haag gewerkt. In 2018 ben ik verhuisd naar Hellevoetsluis. Sinds oktober 2021 ben ik werkzaam bij Fysio Friso in Hellevoetsluis en Brielle. Ik heb o.a. nascholing gevolgd op gebied van stress, (chronische) pijn, arbeidsgerelateerde klachten en myofasciale triggerpoints. Het is verbluffend hoeveel wisselwerking er is tussen ons brein (o.a. stress, emotie) en ons lijf. Klachten hebben invloed op ons gevoel, ons gevoel heeft invloed op klacht(ervaring)en. Die interactie fascineert mij enorm. Het maakt dat ik in mijn werk extra benieuwd ben naar 'het verhaal' (en de persoon) achter 'de klacht'.
Ik vind het belangrijk dat een patiënt inzicht krijgt in het ontstaan en voortbestaan van een klacht, inzicht in beïnvloedende factoren en nog beter; inzicht in het oplossen van zijn/haar klacht. Als 'het kwartje valt', geeft dat nog altijd veel voldoening.

In mijn vrije tijd mag ik graag van de natuur genieten (wandelen, hardlopen, fietsen, reizen, fotografie) en probeer ik mijn moestuin te laten floreren in m'n achtertuin. Verder doe ik graag een bord- of kaartspelletje met vrienden, liefst íets ingewikkelder dan ganzenbord.