Praktijk voor Fysiotherapie en Oedeemtherapie
0181-779757

Over Ons

Silvia Friso

Silvia Friso

BIG nr.: 49034728904

Algemeen fysiotherapeut, oedeemtherapeut en leefstijlcoach.
Afgestudeerd in 1985 aan de S.U.P.A., nu Hogeschool, te Utrecht. Daarna heb ik aanvullende opleidingen gedaan op het gebied van Orthopedische Geneeskunde, Manuele therapie, Oedeemtherapie, Claudicatio Intermittens, Neurorevalidatie (CVA, MS, Parkinson), COPD, Hyperventilatie, ademhaling en ontspanning, Rugklachten, bekkeninstabiliteit en bekkenbodem, Chronische pijnpatiënten, Nordic Walking en Leefstijlcoach.
In alle jaren dat ik werkzaam ben als fysiotherapeut, is er een verschuiving te zien in het vak. We zien steeds meer mensen met klachten door te weinig of 'verkeerd' bewegen. Ik vind het fijn om mensen te helpen met het oplossen van klachten door te kijken naar 'de mens' als totaliteit. Daarbij probeer ik mensen bewust te maken van hun eigen gezondheidsprobleem.

Mijn hobby's zijn: fietsen, zeilen, schaatsen, skiën en tuinieren.
Marco Leidekker

Marco Leidekker

BIG nr.: 19908653104

Algemeen fysiotherapeut.
Na mijn afstuderen aan de Hogeschool Leiden, heb ik 14 jaar in Den Haag gewerkt. In 2018 ben ik verhuisd naar Hellevoetsluis. Sinds oktober 2021 ben ik werkzaam bij Fysio Friso in Hellevoetsluis en Brielle. Ik heb o.a. nascholing gevolgd op gebied van stress, (chronische) pijn, arbeidsgerelateerde klachten en myofasciale triggerpoints. Het is verbluffend hoeveel wisselwerking er is tussen ons brein (o.a. stress, emotie) en ons lijf. Klachten hebben invloed op ons gevoel, ons gevoel heeft invloed op klacht(ervaring)en. Die interactie fascineert mij enorm. Het maakt dat ik in mijn werk extra benieuwd ben naar 'het verhaal' (en de persoon) achter 'de klacht'.
Ik vind het belangrijk dat een patiënt inzicht krijgt in het ontstaan en voortbestaan van een klacht, inzicht in beïnvloedende factoren en nog beter; inzicht in het oplossen van zijn/haar klacht. Als 'het kwartje valt', geeft dat nog altijd veel voldoening.

In mijn vrije tijd mag ik graag van de natuur genieten (wandelen, hardlopen, fietsen, reizen, fotografie) en probeer ik mijn moestuin te laten floreren in m'n achtertuin. Verder doe ik graag een bord- of kaartspelletje met vrienden, liefst íets ingewikkelder dan ganzenbord.
Nienke Klaasen

Nienke Klaasen

BIG nr.: 19060121504

Algemeen fysiotherapeut en oedeemtherapeut.
Na het afronden van de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam in 2003 ben ik eerst In Rotterdam aan de slag gegaan. Sinds 2005 ben ik werkzaam als fysiotherapeut in Hellevoetsluis en sinds 2009 ook als oedeemtherapeut. De laatste twee jaar ben ik mij ook gaan verdiepen in oncologische revalidatie. Na 16 jaar bij dezelfde praktijk te hebben gewerkt was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. De overstap van een grote praktijk naar een kleinschalige praktijk waar persoonlijke aandacht zeer belangrijk is, bevalt mij erg goed. Ik vind het prettig om zowel "hands-on" (massage, lymfedrainage, enzovoort) als "hands-off" (oefentherapie) te werken. Ik ben op de locatie in Brielle en in Hellevoetsluis te vinden.

In mijn vrije tijd speel ik hockey en ben ik regelmatig buiten te vinden voor een flinke wandeling. Daarnaast maak ik graag uitstapjes met mijn man en zoon en kom ik helemaal tot rust na een dagje ontspannen in de sauna.