De Nederlandse Norm Gezond Bewegen stelt dat men per dag minimaal een half uur matig intensief moet bewegen. In onderzoek is vastgesteld dat slechts 48 % aan deze norm voldoet. Investeer in uzelf en ervaar het plezier van Nordic Walking.

Nordic Walking is een vorm van wandelen met behulp van speciale stokken (poles). Nordic Walking is, voor jong en oud, een ideale activiteit om op een prettige manier in de buitenlucht aan uw gezondheid en conditie te werken.

De voordelen van Nordic Walking:

Voor wie is Nordic Walking geschikt?
Nordic Walking is geschikt voor iedereen, van jong tot oud. Ook voor mensen met een fysieke beperking.
Nordic Walking is ideaal bij: De uitrusting:
De 'poles' zijn te verkrijgen in diverse uitvoeringen. Poles uit één stuk verdienen de voorkeur. Ze worden gemaakt van aluminium of een combinatie van carbon en glasfiber. Carbon is ideaal voor de demping van de trilling, welke ontstaat tijdens het krachtig afzetten van de pole. De ergonomische handvaten, de speciale polsriemen (straps), de pole-punten en de asfaltdoppen maken een effectieve afzet mogelijk. In de lessen wordt altijd gebruik gemaakt van de originele Nordic Walking poles van het merk Exel. Voor de startende Nordic Walking deelnemer is de Nordic Walker Trainer de beste keus.

De kleding moet functioneel zijn, prettig zitten en zeker niet te warm zijn. Goede, stevige wandelschoenen zijn belangrijk.

Cursus Nordic Walking Nordic walking voor bedrijven:
U wilt met uw bedrijf een nordic walking clinic? Samen met u maken wij een programma op maat. Vraag naar de mogelijkheden.

Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij de balie van de praktijk of via telnr. 0181-779757