Knie- en heuprevalidatie

U heeft sinds korte of langere tijd knie- of heupklachten, die u belemmeren in het dagelijks functioneren of in de arbeids- en/of sportsituatie. De klachten kunnen zijn: pijnklachten, zwelling, stijfheid, bewegingsbeperkingen of functionele problemen bij de dagelijkse activiteiten, zoals lopen, staan en ( gaan) zitten.

Wij starten de behandeling met een uitgebreide intake en onderzoek. Vervolgens wordt er een behandelplan en een trainingsschema opgesteld.
Binnen de fysiotherapie moet altijd gelet worden op de belasting en de belastbaarheid: De belasting (draaglast) is de last of gewicht wat gedragen wordt. De belastbaarheid (draagkracht) is de last die de patiënt hebben kan. Bij te hoge belasting verergeren de klachten.
De fysiotherapeut kan u helpen de belasting omlaag te brengen of door de belastbaarheid omhoog te brengen. In het eerste geval wordt gewerkt aan hetgeen de patiënt belast, door bv. te werken aan de houding van de patiënt, overgewicht of werkomgeving. In het tweede geval wordt gewerkt aan de belastbaarheid van de patiënt zelf. Door de training is het lichaam in staat om steeds grotere belastingen aan te kunnen. Regelmatig trainen verhoogt de conditie en daardoor de belastbaarheid.