Fysiotherapie

"Leven is bewegen".
Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. U kunt bij Fysio Friso terecht voor behandelingen en begeleiding van uw klachten. Het kan gaan om klachten door overbelasting, vanwege een ongeval of ziekte, sportblessures, of omdat het lichaam ouder wordt.
Veel voorkomende klachten zijn: pijnklachten aan spieren, pezen, banden of gewrichten, stijfheid, bewegingsbeperkingen of krachtsvermindering. De fysiotherapeut helpt u de pijnklachten te verminderen en/of probeert het functioneren zodanig te verbeteren, dat een normale houding en beweging weer mogelijk is.

Het is belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is.
De fysiotherapeut geeft ook advies om evt. herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat.