Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op klachten en functiestoornissen in het gebied van de buik, het bekken en lage rug bij vrouwen, mannen en kinderen. Organen in het bekken, banden gewrichten en spieren bewaken een balans in het lichaam. Wanneer deze balans verstoord is kunnen klachten in dit gebied ontstaan. Voor het ontstaan van bekkenklachten hoeft er niet altijd een oorzaak aanwezig te zijn. De mogelijke oorzaken van bekkenklachten zijn ruim uiteenlopend en veelal is de klacht goed te behandelen.
Klachten in het bekkengebied kunnen op alle leeftijden voorkomen. Veelal worden klachten gezien rondom de zwangerschap en op oudere leeftijd. De meeste klachten komen voor bij vrouwen, maar ook mannen kunnen problemen hebben in hun bekken.

De volgende klachten kunnen optreden:

Om deze klachten in het bekken te kunnen behandelen zijn er verschillende mogelijkheden. Bekkenfysiotherapie is een methode waarbij patiënten leren de spieren van en rond het bekken en de bekkenbodem te voelen en op een goede manier te gebruiken.